Vanliga frågor

11maj

Har man hästar har man ju alltid mycket att göra såklart, med liten bebis på det som vill ha en hel del uppmärksamhet så går tiden inte helt oväntat åt! Eftersom det nu dessutom är högsäsong så tänkte jag här besvara en del av de vanligaste frågorna jag får då jag har lite svårt att beta av alla mail, samtal och sms som kommer.

När har vi turer?
Svar: När det inte är ridskola eller annat bokat, vanligtvis fre-sön (vardagar dagtid kan funka när barnvakt finns) Ridskolan håller på tom v 23, på sommaren går alltså varje dag som inte är bokad.
Tider för turer är under helger vanligtvis 11.00 och 15.00 men det går bra att boka andra tider vid behov, så länge det är ljust ute.

Kan alla åldrar/nivåer komma på tur?
Svar: De flesta är välkomna på tur så länge man håller våra viktgränser (se info under fliken "turridning"). Nybörjare går bra, vi anpassar tempo efter resp grupp.
Även barn är välkomna, under 12 år är det bra om man har förälder med sig, rör det sig om yngre barn (under 8 år) kan det vara lämpligare med ledarupplägg.

Får man vara med att göra iordning hästen?
Svar: Ja, om vi ej kommit överens om annat är den bokade tiden ankomsttid, efter fördelning gör vi alltså iordning hästarna tillsammans. Räkna därför ca 1h utöver ridtid här.

Hur många kan man vara i en grupp?
Svar: Minst två, max beror på ryttarnivå samt övr bokningar aktuell dag. Är man enbart nybörjare är det lämpligt med max 5, vana ryttare max 7. Är man 8 eller fler är man också välkommen, då delar vi upp gänget på två el fler grupper där de mindre vana rider först och mer vana efter.

Nu kallar bebis igen, men lägger till fler frågor om jag kommer på några senare :)

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.